να μην κλείσουν τα ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΕΟΠΥΥ

ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Η κυβέρνηση με οδηγό τα κέρδη και την «ανταγωνιστικότητα»,βάζει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο τη δημόσια υγεία αποδυναμώνοντας οικονομικά, τεχνολογικά και από έμψυχο υλικό ότι έχει απομείνει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Σε πλήρη συνεργασία με τους επιχειρηματίες υγείας, το κεφάλαιο και την ΕΕ, ετοιμάζει νέα υποβάθμιση και επιδείνωση των όρων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. με την αφαίμαξη του λαϊκού πενιχρού εισοδήματος για φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις.

Είναι σπατάλη να βρίσκεις γιατρό όταν το χρειάζεσαι , φάρμακα και εξετάσεις χωρίς να πληρώνεις; Είναι «σπατάλη» να υπάρχει αποκλειστική κρατική ευθύνη για τη πρόληψη των ασθενειών, να έχει την υγειά του ο λαός; «Ορθολογισμός» για την κυβέρνηση είναι τα χαράτσια στην υγεία και οι περικοπές. Να ψάχνουν οι γιατροί τους ασθενείς πελάτες για να έχουν έσοδα, και οι υγειονομικοί να είναι εργαζόμενοι φθηνοί μιας χρήσης.   

Καμιά αυταπάτη! Είτε ο ΕΟΠΥΥ έχει δικές του υπηρεσίες υγείας είτε όχι, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι νέοι και οι γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, θα έχουμε ένα ακόμα πιο υποβαθμισμένο πακέτο υπηρεσιών υγείας, που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Αυτό θα μας εξαναγκάζει να πληρώνουμε είτε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες είτε απευθείας από τη τσέπη μας  προκειμένου να έχουμε τις ιατρικές υπηρεσίες που χρειαζόμαστε.    

Οι ανάγκες του λαού απαιτούν την ανάπτυξη αποκλειστικά δημόσιων Κέντρων υγείας παντού σε κάθε πόλη και δήμο, και όχι κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και Κέντρων Υγείας. Απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων εργαζομένων και όχι απολύσεις.       

Μπορούμε να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους! Όλοι εμείς μαζί με τους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην υγεία, που απεργούν, μπορούμε να ανατρέψουμε τηναντιλαϊκή πολιτική και όσους την στηρίζουν.

Με ισχυρή λαϊκή συμμαχία. Με μαζικά γερά σωματεία, απαλλαγμένα από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμένο!

  • Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για όλο το λαό.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.

  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημοσίων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και η επιχειρηματική δράση στην υγεία.

  • Να φορολογηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με 45%. Να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τώρα είναι ώρα μάχης. Ούτε μια στιγμή χαμένη!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

(ΠΑΜΕ – ΠΑ.ΣΕ.ΒΕ. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ– ΜΑΣ.)

Advertisements
This entry was posted in υγεία, ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ ΕΟΠΥΥ, λαϊκή επιτροπή Σταυρούπολης and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s