Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη 18.10.12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνει τη συμπαράστασή της στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Ευκαρπίας, της Πολίχνης και της Σταυρούπολης ενάντια στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) σε μικρή απόσταση από τις  κατοικίες στην Ευκαρπία.

Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ), η οποία προωθεί την κατασκευή του έργου με τη συνδρομή των ΜΑΤ και ενάντια στις αποφάσεις των μαζικών φορέων και του δημοτικού συμβουλίου Παύλου Μελά.

Πίσω από τη λογική κατασκευής και λειτουργίας του ΣΜΑ στην Ευκαρπία βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης που επιδιώκει να διασφαλίσει κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και σε αυτό τον τομέα, με την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία της αποκομιδής και της ανακύκλωσης απορριμμάτων. Μια τέτοια προοπτική υποβαθμίζει την καθαριότητα και τη δημόσια υγεία. Η υπηρεσία καθαριότητας, οι ΧΥΤΑ, οι ΧΥΤΥ και οι ΣΜΑ θα λειτουργούν με βάση το κέρδος, ανταποδοτικά και όχι φυσικά για τις ανάγκες του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των τοπικών διοικήσεων που στηρίζουν και υλοποιούν αυτή την πολιτική.

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι στο Σύνδεσμο ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης αλλά και εργαζόμενοι σε Δήμους, με αποφάσεις των δημάρχων, ως «ασπίδα» ενάντια στο λαό των βορειοδυτικών συνοικιών που αγωνίζεται κατά του ΣΜΑ ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες. Να σταματήσει άμεσα οποιαδήποτε κατασταλτική δραστηριότητα με τα ΜΑΤ.

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων είναι αναγκαίος αλλά δεν πρέπει να κατασκευαστεί στο χώρο που έχει χωροθετηθεί και βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη και πολύ επιβαρυμένη περιβαλλοντολογικά περιοχή.

Καλούμε το λαό της πόλης να αγωνιστεί ώστε:

  • Να γίνει η διαχείριση των αποβλήτων με έναν Εθνικό (Κεντρικό) Σχεδίασμά με χρηματοδότηση μέσω των κεντρικών δημόσιων πόρων.

– Καμία ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

  • Προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης, την πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών και τη δίκαιη και τεκμηριωμένη χωροθέτηση των σχετικών υποδομών.

–  Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για τους εργαζόμενους

Advertisements
This entry was posted in ΚΚΕ, ΣΜΑ Ευκαρπίας, ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ, λαϊκή επιτροπή Σταυρούπολης and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s