νέα και ανακοινώσεις

Οι Λαϊκές Επιτοπές Πόλίχνης-Μετεώρων κατάφεραν επανασύνδεση ρεύματος- Ρύθμιση χρεών!!! σε ανέργους και οικονομικά εξασθενημένους συμπολίτες μας‏

αναρτήθηκε στις 17 Φεβ 2012 6:34 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 17 Φεβ 2012 6:34 π.μ. ]

 

    Με μαζική και αποφασιστική παρέμβαση των Λαϊκών Επιτροπών Πολίχνης και Μετεώρων στα γραφεία της ΔΕΗ και της  εφορείας  επανασυνδέσαμε το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια συνδημότη μας.    

    Παράλληλα αποτρέψαμε το  κόψιμο ρεύματος σε 4 άνεργους της περιοχής μας , και προχώρησε διακανονισμός των χρεών σε 8 δόσεις .

   Η προστασία της Λαϊκής οικογένειας είναι υπόθεση όλων μας . Συνεχίζουμε πιο μαζικά πιο αποφασιστικά  Τους εμποδίζουμε να εφαρμόσουν την βάρβαρη πολιτική τους . Συμμετέχουμε όλοι στις λαϊκές  κινητοποιήσεις.

   Καταδικάζουμε την συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου(ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. .ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) Κόβουμε κάθε επαφή μαζί τους ανεξάρτητα τι ψηφίζαμε μέχρι χθες.

   Μαζικοποιούμε  τα ταξικά συνδικάτα, και αγκαλιάζουμε τις Λαϊκές Επιτροπές το πραγματικό αποκούμπι , κάθε Λαϊκής Οικογένειας.

Κάνουμε πράξη το  σύνθημά μας : ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Αίσχος!!!!

αναρτήθηκε στις 25 Ιαν 2012 10:19 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης

Η λίστα της ντροπής

Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα υποσιτισμού στα σχολεία της Αθήνας. Δεκάδες παιδιά από τις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας πηγαίνουν στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ατάιστα με μόνη τους ελπίδα να βρουν εκεί ένα πιάτο φαγητό, δείγμα της πείνας που άρχισε να θερίζει τις λαϊκές οικογένειες. Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας κατατέθηκαν νέα αιτήματα από Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να στείλει φαγητό να σιτιστούν μαθητές τους.

Τα νέα αιτήματα αφορούν συνολικά 91 επιπλέον μερίδες σίτισης και μοιράζονται ως εξής:

 • 135ο Δημοτικό Σχολείο (Γκύζη) αιτήματα για τρεις μερίδες.
 • 45ο Δημοτικό (Ανω Κυψέλη) πέντε μερίδες.
 • 50ό Δημοτικό (Πλ. Αττικής) δέκα μερίδες.
 • 108ο Δημοτικό (Κάτω Πατήσια) δώδεκα μερίδες.
 • 150ό Δημοτικό (Πλ. Αττικής) πέντε μερίδες.
 • 25ο Νηπιαγωγείο (Πολύγωνο) τέσσερις μερίδες.
 • 111ο Δημοτικό (Γκύζη) οκτώ μερίδες.
 • 115ο Δημοτικό (Ερυθρός Σταυρός) δώδεκα μερίδες.
 • 10ο Δημοτικό (Αμπελόκηποι) δύο μερίδες.
 • 40ό Δημοτικό (Γκύζη) δεκαπέντε μερίδες.
 • 132ο Δημοτικό και 38ο Νηπιαγωγείο (Κάτω Πατήσια) επιπλέον δεκαπέντε μερίδες.

Τα αιτήματα αυτά προστίθενται σε όσα συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο δίμηνο στο ΔΒΑ, πάλι για να ταϊστούν υποσιτισμένα παιδιά, από τα εξής σχολεία:

 • 36ο Δημοτικό Σχολείο (Λόφος Στρέφη), αίτημα για 6 μερίδες.
 • 49ο Δημοτικό (Θησείο), 25 μερίδες.
 • 66ο Δημοτικό (Ακαδημία Πλάτωνα), 20 μερίδες.
 • 127ο Δημοτικό (Κολωνός), 6 μερίδες.
 • 74ο Νηπιαγωγείο και 24ο Δημοτικό (Κάτω Πατήσια), 4 μερίδες.
 • 110ο Νηπιαγωγείο και 44ο-152ο Δημοτικό (Τρεις Γέφυρες), 3 με 4 μερίδες.
 • 62ο Νηπιαγωγείο και 48ο Δημοτικό (Κάτω Πατήσια), 10 μερίδες.
 • 38ο-81ο Νηπιαγωγείο και 65ο-112ο Δημοτικό (Γκράβα), 10 μερίδες.
 • 142ο Νηπιαγωγείο και 79ο Δημοτικό (πλατεία Κολιάτσου), 10 μερίδες.
 • 109ο Δημοτικό (Κάτω Πατήσια), 3 μερίδες.
 • 35ο Δημοτικό (Εξάρχεια), 8 μερίδες.

Πλέον το Βρεφοκομείο διανέμει σε καθημερινή βάση περίπου 220 μερίδες φαγητού σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, φαίνεται όμως ότι φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων του, ενώ τα αιτήματα διαρκώς αυξάνονται.

(η καταγραφή στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ)

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ

αναρτήθηκε στις 22 Ιαν 2012 12:22 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 22 Ιαν 2012 12:22 μ.μ. ]

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Έξω από τηναίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ν. Κίου πραγματοποιήθηκε τελικά η όγδοη ΛαϊκήΣυνέλευση των πολιτών της Κίου μετά την άρνηση παραχώρησης της αίθουσας απο τηνδημοτική επιχείρηση. Αυτή η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση όλων τωνπαρευρισκομένων, καθώς θεωρούν προκλητικό το αιτιολογικό της άρνησηςπαραχώρησης στο οποίο γίνεται λόγος για πολιτικό περιεχόμενο της……
συνέλευσης καιμη ύπαρξη καταστατικού. Κυριότερα θέματα ήσαν το τέλος ακίνητης περιουσίας καιτο ότι εκατοντάδες δημότες από την Κίο αρνήθηκαν να το καταβάλλουν, καθώς και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡΜ για τη Νέα Κίο.

Αποχαιρετώνταςτο έτος Οδυσσέα Ελύτη από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου.

Εκδήλωση αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη πραγματοποιήθηκε από το 2ο Γενικό ΛύκειοΝαυπλίου το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου στην αίθουσα του βουλευτικού στοΝαύπλιο. Η εκδήλωση περιελάμβανε απαγγελίες ποιημάτων και τραγούδια του μεγάλουΈλληνα ποιητή, από τους μαθητές του 2ου Λυκείου Ναυπλίου καθώς καιέκθεση-αφιερωμα φωτογραφικού και άλλου υλικού που παραχωρήθηκε από το ΕΚΕΒΙ(Εθνικό Κέντρο Βιβλίου). Τέλος να πούμε πως την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντηςτου 2ου Λυκείου Ναυπλίου κ.Β.Χαραμής ενώ την όλη εκδήλωση επιμελήθηκε ηφιλόλογος κ.Μπέλια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17/1/2012 18:30

αναρτήθηκε στις 16 Ιαν 2012 10:03 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 16 Ιαν 2012 10:04 π.μ. ]

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, νέοι-ες,

Οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι απαιτούν. Η τρόϊκα και η Ευρωπαϊκή Ένωση συντονίζουν. Η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ νομοθετούν και εφαρμόζουν.

Μπροστά στη νέα δόση της οικονομικής «βοήθειας» για να σωθεί όχι η χώρα και ο λαός αλλά οι τραπεζίτες και οι άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι απειλές, οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, οργιάζουν. Καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αυτοκτονήσουν για να σώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρώ, τα μονοπώλια, τη κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα τους.

Σχεδιάζουν νέες αιματηρές περικοπές σε μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, χαρίζουν τις εργοδοτικές εισφορές στους επιχειρηματίες τινάζοντας στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία, μεθοδεύουν την ολοκληρωτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, γενίκευση της μερικής και εκ περιτροπής εργασίας για τους πιο «τυχερούς», δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Οδηγούν στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομάγαζα, ξεκληρίζουν χιλιάδες αγρότες, κλείνουν κάθε δρόμο ζωής για τη νεολαία.

Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.

Η επίθεση δεν καίει το σπίτι του διπλανού μας. Η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνουν. Η μαζική απλήρωτη εργασία και η επίθεση σε όλους τους κλάδους, αυξάνεται.

Δεν αντέχουμε. Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Η λύση δεν είναι η υποταγή, ούτε να σιχτιρίζουμε από απόσταση για το κακό το ριζικό μας. Οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία που βρίσκονται σε απεργία πάνω από δύο μήνες δείχνουν το δρόμο, αρνούμενοι να υποταχτούν στις απολύσεις, την εκ περιτροπής εργασία, τους μισθούς των 500 Ευρώ.

Στο ίδιο δρόμο παλεύουν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΛΕΝΙΤ, στον ΜΠΑΛΛΗ και σε άλλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης.

Να ξεπεράσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμους της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Κάθε τόπος στην Ελλάδα να γίνει «Χαλυβουργία»

Καλούμε τα συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Σωματειακές Επιτροπές να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Να μη λείψει εργάτης και εργάτρια. Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν τώρα συνελεύσεις, να παρθούν αποφάσεις για αγώνα ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την εφεδρεία, την απλήρωτη δουλειά. Η επίθεση των βιομήχανων δεν αφορά μόνο τη Χαλυβουργία. Γενικεύεται σε κάθε χώρο δουλειάς, αφορά τον καθένα. Ο Σύνδεσμος βιομηχάνων απαιτεί δημοσίως να γκρεμιστούν όλες οι κατακτήσεις που απέμειναν.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500ευρω, μισοάνεργοι, άνεργοι και χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Να υπερασπιστούμε τις κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να αποτρέψουμε τη μετατροπή των χώρων δουλειάς σε γαλέρες με την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Να σταματήσουμε την απλήρωτη εργασία. Να παρεμποδίσουμε και να αποτρέψουμε τις απολύσεις. Να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των χαρατσιών και τη φοροληστεία.

Να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, που τα θέλουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί. Να διεκδικήσουμε μέτρα προστασίας των ανέργων. Να αποτρέψουμε την πλήρη διάλυση του Κοινωνικού – Ασφαλιστικού συστήματος.

Μαζί με το ΠΑΜΕ για ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, στα εργοστάσια, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ για ένα ρωμαλέο, αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός πιστός στο θεό της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, ειναι έτοιμος να συμβάλλει στη νέα επίθεση που δεχόμαστε, δίνει γη και ύδωρ στην εργοδοσία, λέει μεγάλα λόγια και στην πράξη σε δεκάδες τόπους δουλειάς βάζει πλάτη στην εργοδοσία (π.χ. Χαλυβουργία Βόλου).

Στις 17 Γενάρη 2012

Στις 6.30 το απόγευμα

Στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

των ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΜΑΣ – ΟΓΕ

Όλοι στο δρόμο των απεργών χαλυβουργών.

Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, των άγριων χαρατσιών και της φοροληστείας. Εκλογές τώρα!

Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρόγραμμα δράσης της Λαϊκής Επιτροπής Σταυρούπολης

αναρτήθηκε στις 17 Δεκ 2011 2:46 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Σάββατο 17/12: συμμετέχουμε στη συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια στην αερογέφυρα Σταυρούπολης, στις 12 το μεσημέρι.Κυριακή 18/12. Συγκέντρωση ενάντια στο ΣΜΑ, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ευκαρπίας.Δευτέρα 19/12. Συγκέντρωση και πορεία για μέτρα προστασίας των ανέργων, στις 6μμ μπροστά στο πρώην Δημαρχείο Πολίχνης (σκαλάκια)

Τρίτη 20/12. Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, 6μμ, άγαλμα Βενιζέλου

Τετάρτη 21/12, 9πμ, στο ΙΚΑ Νεάπολης απαιτούμε να θεωρηθούν τα βιβλιάρια όλων των ανέργων.
Το βράδυ γλέντι έξω από τα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών (Σταδίου 12, Πολίχνη)

Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου – Δραπετσώνας

αναρτήθηκε στις 6 Δεκ 2011 10:56 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή σύσκεψη στη Δραπετσώνα

Η κατάμεστη αίθουσα που αποδείχτηκε τελικά πολύ μικρή για να χωρέσει όλον αυτόν τον εργατόκοσμο, η αποφασιστικότητα των δεκάδων που πήραν το λόγο, να γίνει η οργή οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στις φτωχογειτονιές, για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και για την αντεπίθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος που θα φτάσει μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής, ήταν αυτά που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν προχτές το απόγευμα ταξικά συνδικάτα, και ριζοσπαστικές, αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Κερατσινίου. Συγκέντρωση που οδήγησε στη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Κερατσινίου – Δραπετσώνας.Η συγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής ήταν η κορύφωση της δουλειάς που είχε γίνει από τις ταξικές, αγωνιστικές δυνάμεις όλο το προηγούμενο διάστημα στις δύο εργατουπόλεις, με τη συγκρότηση Επιτροπών Ανέργων, αλλά και Επιτροπών Αγώνα σε συνοικίες, όπως σε Χαραυγή, Αγ. Γεώργιο.

«Στόχος μας είναι να δημιουργούνται κάστρα οργάνωσης και αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατογειτονιά, που θα προκαλούν ρήγματα στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και θα βάζουν στην ημερήσια διάταξη την ανατροπή της. Δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια στην άμυνα. Με λαϊκή συμμαχία όπως αυτή που χτίζουμε βήμα το βήμα μέσα από αυτές τις Επιτροπές, να ανοίξουμε το δρόμο για την ανάπτυξη που θέλουμε εμείς, που θα εξασφαλίζει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Για τη λαϊκή εξουσία», ανέφερε εισηγητικά ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά.

Ξεχωριστό στιγμιότυπο ήταν, όταν το λόγο πήρε ένας από τους απεργούς της «Χαλυβουργίας» κάτοικος Κερατσινίου: «Ο αγώνας των χαλυβουργών δεν είναι μόνο για μας. Αν δεχτούμε, τι θα εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας; Να δουλεύουν όπως εγώ, που κατεβαίνω στους 100 βαθμούς Κελσίου για να μεταφέρω λιωμένο σίδερο και να παίρνουν 500 ευρώ ίσως και λιγότερα; Οχι αυτό δε θα γίνει. Η εργατική, ταξική αλληλεγγύη που εκφράζεται στον αγώνας μας είναι η δύναμή μας, δείχνει το δρόμο για όλους μας» και τα λόγια του πνίγηκαν στα χειροκροτήματα.

Το λόγο πήραν στη συνέχεια εκπαιδευτικοί που αναφέρθηκαν στα παιδιά που υποσιτίζονται, απολυμένοι εργαζόμενοι από τους παιδικούς σταθμούς της περιοχής, συνταξιούχοι, νεολαίοι από το ΜΑΣ, γυναίκες από τους Συλλόγους της ΟΓΕ. Αναφέρθηκαν περιστατικά με οικογένειες ανέργων, που ήδη τους έχει κοπεί το ρεύμα, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα.

Ενώ επισφράγισμα της συγκρότησης της Λαϊκής Επιτροπής ήταν η χτεσινή μαζική της παρουσία στην Ε’ ΔΟΥ.

από την εφημερίδα Ριζοσπάστης 7-12-2011

ΚΑΛΕΣΜΑ

αναρτήθηκε στις 3 Δεκ 2011 3:09 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 6 Δεκ 2011 11:02 μ.μ. ]

Την ώρα που η «τρικομματική»  κυβέρνηση αρχίζει να δίνει παρατάσεις  διακοπής ρεύματος  για το χαράτσι μπροστά στην οργανωμένη άρνηση του λαού μας  είναι η ευκαιρία να οργανωθούμε ακόμα περισσότεροι στις Λαϊκές Επιτροπές !!!

Δεν είναι ώρα για υποκρισίες, είναι η ώρα για αλήθειες!

Να βγούμε μαζικά να δώσουμε το πραγματικό κοινωνικό αίτιο της φτώχειας. Δεν είναι ντροπή να είσαι φτωχός! Δεν είναι προσωπική ανικανότητα, είναι κοινωνικό φαινόμενο, που έχει αιτίες την απληστία των πλουσίων, της ολιγαρχίας των μονοπωλίων!!!

Μην δειλιάζεις , μην ντρέπεσαι , μην αδιαφορείς!

Γύρνα την πλάτη στους κυβερνώντες

και όχι στον πλησίον σου!!!

Έλα στην ανοιχτή συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Σταυρούπολης

την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2011 και ώρα 6:00 μ.μ 

Ακόμα μια Λαϊκή Επιτροπή ιδρύθηκε

αναρτήθηκε στις 1 Δεκ 2011 9:59 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης

Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή στον Πειραιά

Παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα για τα χαράτσια, την ανεργία και τα άλλα λαϊκά προβλήματα

 

Στη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής στον Πειραιά προχώρησαν, το απόγευμα της Τετάρτης, ταξικά σωματεία και ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος, ως επιστέγασμα της δράσης που ανέπτυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα στις εργατογειτονιές της πόλης, για ζητήματα που «καίνε» τη λαϊκή οικογένεια, σε ευθεία σύγκρουση και αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική και τους φορείς της.Στην αναγκαιότητα που οδήγησε στη συγκρότηση της Λαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε εισηγητικά ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου.Μεταξύ άλλων, ανέδειξε την ανάγκη να αποτελέσει η Λαϊκή Επιτροπή του Πειραιά πόλο μαζικής συσπείρωσης σε κάθε γειτονιά, να συνδεθεί η δράση με τα εργατικά σωματεία και τους τόπους δουλειάς, να αποτελέσει ασπίδα για τα λαϊκά στρώματα και μέσο αντεπίθεσης απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, μέχρι την ανατροπή της. «Μόνος του και ανοργάνωτος, κανένας δεν μπορεί. Οταν όμως είναι οργανωμένος στον τόπο δουλειάς και κατοικίας, τότε πιο εύκολα βλέπει τον πραγματικό αντίπαλο, παλεύει συλλογικά για την ανατροπή του», είπε μεταξύ άλλων ο Σ. Τσιμπόγλου.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εκπρόσωποι του ΜΑΣ, του Συλλόγου Γυναικών, εκπαιδευτικών και σωματείων της περιοχής, όπως αυτά της Ζώνης, μετέφεραν την εμπειρία τους από τη μέχρι τώρα δράση για ζητήματα όπως η ανεργία, τα χαράτσια και άλλα. «Ζούμε τη χρεοκοπία στα σπίτια μας. Ο κόσμος είναι βουβό ποτάμι, προσβλέπει σε εμάς, στο ΠΑΜΕ. Θέλει φτερά για να σηκωθεί και εμείς, μέσα και από τη Λαϊκή Επιτροπή, πρέπει να του δώσουμε ώθηση, με οργάνωση και αλληλεγγύη», ακούστηκε μεταξύ άλλων. Στη σύσκεψη μεταφέρθηκαν και στοιχεία για το μέγεθος που έχει πάρει ο υποσιτισμός στα σχολεία της περιοχής, αλλά και η αδυναμία λαϊκών οικογενειών να συντηρήσουν στην κυριολεξία τα παιδιά τους.

Από τη σύσκεψη στον Πειραιά. Στο βήμα ο Σ. Τσιμπόγλου

Ανάμεσα στις πρώτες δράσεις, στις οποίες κατέληξε η Λαϊκή Επιτροπή, είναι το μάζεμα των χαρατσιών της ΔΕΗ στα ταξικά σωματεία, η οργανωμένη άρνηση πληρωμής τους και οι συγκεντρώσεις σε καταστήματα της ΔΕΗ και ΔΟΥ, παραστάσεις διαμαρτυρίας για τους ανέργους στον ΟΑΕΔ (6/12) και στο ΓΕΝΕ (7/12), παρέμβαση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τον υποσιτισμό των παιδιών και πικετοφορίες – εξορμήσεις σε κάθε γειτονιά, για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα

από την εφημερίδα Ριζοσπάστης 2/12/2011

Από την απεργία της 1/12/2011 στο Αγ. Βενιζέλου

αναρτήθηκε στις 1 Δεκ 2011 9:43 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης

Διαδήλωσαν μαχητικά και με νέες δυνάμεις

Η μάχη της απεργίας ξεκίνησε τα χαράματα με τις απεργιακές φρουρές και κορυφώθηκε με την απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης

Η πορεία στο κέντρο
Motion Team

Αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους, να ανατρέψουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τις κυβερνήσεις που την υπηρετούν, συσπειρωμένοι με το ΠΑΜΕ, χιλιάδες εργάτες συμμετείχαν χτες στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ενώ από νωρίς το πρωί δόθηκε με επιτυχία και η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας, με τους εργάτες να δίνουν μαθήματα αγωνιστικής ταξικής αλληλεγγύης.Απεργιακές φρουρές στάθηκαν μπροστά στις πύλες των επιχειρήσεων «ΔΕΛΤΑ», «ΑΛΛΑΤΙΝΗ», «ΜΠΑΡΠΑΣΤΑΘΗ», «ΤΡΙΑΣ», «ΟΜΥΑ», «ΚΟΛΙΟΣ», «ΑΓΝΟ» «ΒΠ ΕΛΓΕΚΑ», αποθήκες «ΜΑΣΟΥΤΗ», «NOTOS COM». Η πιο σημαντική μάχη δόθηκε στο εργοστάσιο της «ΑΓΝΟ». Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκλεισαν τις πύλες και κάλεσαν τους εργάτες να μπουν αποφασιστικά στην απεργία, να τη χρησιμοποιήσουν ως μέσο πίεσης για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων 2 μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και ως μια αποφασιστική απάντηση στα σχέδια μείωσης των μισθών. Οι εργάτες της ΑΓΝΟ άντεξαν στην τρομοκρατία που ασκούσαν τσιράκια της εργοδοσίας και ο ΔΑΚίτης πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου (είχε βγάλει ανακοίνωση ενημέρωσης για την απεργία) ο οποίος τους καλούσε να σταθούν δίπλα του και να μπουν για δουλειά. Η πολύωρη κινητοποίηση ανάγκασε τον εργοδότη να δεσμευθεί ότι θα πληρώσει τα δεδουλευμένα του Οκτώβρη μέχρι την επόμενη Τετάρτη και σταδιακά μέχρι το τέλος Δεκέμβρη θα ομαλοποιήσει την έγκαιρη καταβολή μισθοδοσίας και δώρου Χριστουγέννων. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προειδοποίησαν πως αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του θα επανέλθουν με δυναμικές κινητοποιήσεις και κλείσιμο του εργοστασίου ακόμη και χωρίς απόφαση απεργίας.

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία
 
Motion Team

Καινούργιες δυνάμεις επέλεξαν να σταθούν μαζί με το ταξικό κίνημα, να παρεμποδίσουν, να ανατρέψουν τη βαρβαρότητα που φέρνει το αντιδραστικό καπιταλιστικό σύστημα. Εργάτες της ΕΛΛΕΝΙΤ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούν δεδουλευμένα, της «Κ. Μπαλής» του ομίλου Λαυρεντιάδη που είναι απλήρωτοι για δύο μήνες, της κατασκευαστικής «Σμαρας – Τρικαλιώτης». Εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στις Λαϊκές Επιτροπές και συγκροτημένα συμμετείχαν στη συγκέντρωση, της NOTOS COM που παλεύουν ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία και πολλοί πολλοί ακόμα.Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Χ. Θεοδωρίδης από την ΕΛΛΕΝΙΤ, ο Σ. Ντόντης από την «Κ. Μπαλής», ο Δ. Δουμάνης, πρόεδρος της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων της COCA COLA 3E, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις απέναντι στην αντεργατική επίθεση της εργοδοσίας που αρνείται να συζητήσει με το Σωματείο για τη ΣΣΕ και εκβιάζει τους εργαζόμενους να δεχτούν απολύσεις με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Λεωνίδας Στολτίδης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ. «Ούτε λεπτό χαμένο: Οργάνωση στους τόπους δουλειάς για εργατική, λαϊκή αντεπίθεση. Με ένα κίνημα που θα έχει σχέδιο και προοπτική. Θα προωθεί την ενότητα της εργατικής τάξης για την ανατροπή των μονοπωλίων και της εξουσίας τους. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Εμείς μπορούμε να πάρουμε στα χέρια μας όλη την παραγωγή κι εξουσία», σημείωσε.

Περιφρούρηση στην ΑΓΝΟ

Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης με κυρίαρχο σύνθημα «κανένας φόβος, καμιά υποταγή, όλοι με το ΠΑΜΕ για την ανατροπή».

Ο υποσιτισμός παιδιών είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας

αναρτήθηκε στις 1 Δεκ 2011 9:28 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης


Δεκατριάχρονος μαθητής λιποθύμησε στο σχολείο του στο Ηράκλειο της Κρήτης, επειδή είχε δυο μέρες να φάει

Ενα παιδί λαϊκής οικογένειας στο Ηράκλειο της Κρήτης λιποθύμησε μέσα στο σχολείο του λόγω ασιτίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 13χρονο μαθητή σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου που μαζί με τα άλλα τρία αδέρφια του είχαν να φάνε δυο μέρες.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή. Ο 13χρονος, που αισθάνθηκε αδιαθεσία, ζήτησε από την καθηγήτριά του να βγει έξω από την τάξη. Στην προσπάθειά του να σηκωθεί από το θρανίο ζαλίστηκε και έπεσε στο πάτωμα. Καθηγητές τού πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και τον συνέφεραν. Αμέσως ειδοποιήθηκε η μητέρα του η οποία μεγαλώνει μόνη της τα τέσσερα παιδιά και εργάζεται με τετράωρη απασχόληση σε αλυσίδα σούπερ – μάρκετ. Η ίδια η μητέρα ενημέρωσε ότι η οικογένεια είχε να φάει δύο μέρες γιατί δεν μπορεί οικονομικά να ανταποκριθεί σε πολύ βασικές ανάγκες, ακόμα και της διατροφής των παιδιών της.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ν. Ηρακλείου τονίζει ότι ο υποσιτισμός παιδιών, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι συνώνυμο της βαρβαρότητας όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια τσαλαπατιέται μπροστά στη δίψα για κέρδος, προσθέτοντας ότι για χιλιάδες οικογένειες με άνεργους, πολύτεκνους και διαζευγμένους γονείς η προσπάθεια να διασφαλίσουν απεγνωσμένα στα παιδιά τους τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους αποτελεί έναν καθημερινό και απέραντο Γολγοθά.

Η Ομοσπονδία καλεί τους συλλόγους γονέων να γίνουν το αποκούμπι κάθε οικογένειας που δοκιμάζεται σκληρά. Να σταθούν αλληλέγγυοι και να παρεμβαίνουν έγκαιρα και οργανωμένα σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημά της. Να συμμετάσχουν στις επιτροπές ανέργων με τα σωματεία κάθε γειτονιάς και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα συμμετοχής των παιδιών άνεργων γονιών στους παιδικούς σταθμούς και τα ολοήμερα σχολεία.

Διαστάσεις παίρνει ο υποσιτισμός

Τα περιστατικά υποσιτισμού παιδιών που εντοπίζονται από εκπαιδευτικούς στα σχολεία όλο και πληθαίνουν.

Σε Επαγγελματικό Λύκειο του κέντρου της Αθήνας έχει παρατηρηθεί ότι παιδιά φεύγουν από το σχολείο για να φάνε στο συσσίτιο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, ο ένας από αυτούς το έχει δηλώσει ανοιχτά, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά ντρέπονται τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι πολλές περιπτώσεις παιδιών που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα μένουν κρυφές, καθώς, αντί να ντρέπονται αυτοί που έφεραν το λαό σε αυτή την κατάσταση, κρύβουν το πρόβλημά τους. Στην Αθήνα, σύμφωνα με καταγγελίες, σύλλογοι γονέων αναζητούν μέσω του Δήμου και της εκκλησίας λύση προκειμένου να εξασφαλιστεί η σίτιση 100 τουλάχιστον μαθητών, ενώ δε λείπουν οι περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί αγοράζουν σάντουιτς σε παιδιά Δημοτικού.

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης παρατηρήθηκε ότι παιδιά μοιράζονται το σάντουιτς ή ότι ένα παιδί οικογένειας με δυο άνεργους γονείς χάνει κιλά. Στην Τούμπα, μαθητής έφτασε να ζητήσει από καθηγητή του χρήματα για να αγοράσει τυρόπιτα, γιατί, όπως του δήλωσε, ήταν νηστικός τρεις μέρες. Στη Σταυρούπολη, μία εκπαιδευτικός διαπίστωσε τις άθλιες συνθήκες που ζει οικογένεια μαθητή της, το ανέφερε στο Σύλλογο Διδασκόντων και οι εκπαιδευτικοί συγκέντρωσαν χρήματα και τρόφιμα. Στο Κορδελιό είδαν μητέρα έξω από τα κάγκελα του σχολείου να μοιράζει ένα κουλούρι στα δυο της παιδιά.

Στη Μυτιλήνη εντοπίστηκαν κρούσματα παιδιών που πηγαίνουν στο ολοήμερο σχολείο χωρίς να έχουν μαζί τους φαγητό, ενώ πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν τα κυλικεία κάποια από τα οποία πάνε για κλείσιμο. Είναι γεγονός ότι σε διάφορες περιοχές ιδιοκτήτες κυλικείων αναφέρουν πτώση της κίνησης που φτάνει μέχρι 60% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

από την εφημερίδα Ριζοσπάστης  2/12/2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΜΕ

αναρτήθηκε στις 1 Δεκ 2011 9:26 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΜΕ της Πέμπτης 1ης Δεκέμβρη προς την εργατική τάξη των χωρών της Ευρώπης

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΜΕ  της Πέμπτης 1ης Δεκέμβρη.

Προς την εργατική τάξη των χωρών της Ευρώπης,

Συνάδελφοι εργάτες, εργαζόμενοι της Ευρώπης

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρό και δύσκολο ταξικό αγώνα που διεξάγετε στις χώρες σας. Να ξέρετε ότι κάθε κινητοποίηση και αγώνας σας μας δίνει νέα ώθηση και κουράγιο ώστε πιο αποφασιστικά να συνεχίσουμε την πάλη μας. O αγώνας του ΠΑΜΕ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και του δικού σας αγώνα. 

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ο γενικευμένος και παγκόσμιος χαρακτήρας της καπιταλιστικής κρίσης, οι εξελίξεις στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης επιβάλλουν να ακουστεί πιο δυνατά από ποτέ το σύνθημα «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε»! Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι στον καπιταλισμό!

Διδαγμένοι από την πείρα μας και την σημερινή πραγματικότητα να απορρίψουμε τα ψέματα της πλουτοκρατίας και των επιτελείων της ότι την κρίση, την έφεραν τα δικαιώματα των εργατών ή η κακή διαχείριση. Η κρίση είναι κρίση του καπιταλισμού και τη δημιούργησαν το ξεζούμισμα της εργατικής δύναμης, τα αμύθητα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και η συσσώρευση τους. Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα σάπιο και ξεπερασμένο. Δε διορθώνεται. Όσο θα υπάρχει θα φέρνει διαρκώς στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα μόνο ανεργία, πείνα, πόλεμο, στυγνή εκμετάλλευση και καταπίεση.

Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα δεν αποτελεί ιδιαιτερότητα ούτε εξαίρεση. Αντιμετωπίζουμε γενικευμένη επίθεση που γυρνάει τη ζωή μας και τις συνθήκες δουλειάς στον περασμένο αιώνα. Δεν αφορά μόνο την εργατική τάξη της Ελλάδας. Αυτή η θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων προωθείται ενιαία και παντού από ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, από  φιλελεύθερες κι από σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, από τους μεγάλους συνασπισμούς τους όπως και από κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές παραλλαγές τους. Τέτοιες κυβερνήσεις που υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, κατά περίπτωση έχουν τη στήριξη των εθνικιστών, αλλά και των πρασίνων.

Μέσα από την πείρα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων αποκαλύπτεται ο ρόλος της ΕΕ ως μια λυκοσυμμαχία και δυνάστης της εργατικής τάξης, των λαών. Καταρρίπτονται οι μύθοι ότι αυτοί είναι δήθεν «ένωση της αλληλεγγύης και απάνεμο λιμάνι για τους λαούς» όπως ισχυριζόταν η πλουτοκρατία και τα στηρίγματα της. Η καπιταλιστική κρίση στην ευρωζώνη θα βαθύνει ακόμη περισσότερο. Η ΕΕ θα γίνεται όλο και πιο αντιδραστική και οι εργαζόμενοι θα ζήσουν συνθήκες μεγάλης φτώχειας κι εξαθλίωσης αν δεν ξεσηκωθούν. Οι σκληροί ανταγωνισμοί μεταξύ τους, οι διαιρέσεις τους δεν γίνονται για τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Το αντίθετο, οι κυβερνήσεις στο πλαίσιο της ΕΕ ανταγωνίζονται για το μοίρασμα της λείας που προκύπτει από το τσάκισμα των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων. Έχουν από κοινού τον ίδιο συμφωνημένο στόχο: να φτηνύνει κι άλλο ο εργάτης για να αυξηθούν κι άλλο τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ίδια η ζωή, η ίδια η πείρα αποδεικνύει περίτρανα ότι στο πλαίσιο της ΕΕ, της εξουσίας των μονοπωλίων, δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση. Απαιτείται η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Χωρίς την ανατροπή τους φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει!

Για την επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης στην Ευρώπη, για αυτή την κατάσταση, μεγάλες ευθύνες έχουν και οι συμβιβασμένες ηγεσίες της Διεθνούς (ITUC) όπως και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων  (ΕΤUC) που διακηρύσσουν την ταξική συνεργασία, που στηρίζουν τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, την υποταγή στην εργοδοσία, σκορπούν αυταπάτες κι αποπροσανατολίζουν την πάλη των εργατών. Δεν αποτελούν λύση επίσης αλλά εκτονώνουν αγωνιστικές διαθέσεις κι εχθρεύονται την ταξική οργάνωση οι διάφορες κινητοποιήσεις τύπου αγανακτισμένων («occupy») χρησιμοποιώντας την αγανάκτηση λαϊκών δυνάμεων επιχειρώντας να την εγκλωβίσουν σε μια πάλη χωρίς προοπτική .

Είναι άμεση ανάγκη σήμερα απέναντι στην αντεργατική συμμαχία του κεφαλαίου η αφύπνιση των εργατικών λαϊκών δυνάμεων, η άμεση οργάνωση της πάλης τους σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργατική λαϊκή συνοικία, ο συντονισμός σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο με πιο ανεβασμένες μορφές πάλης και η αποτίναξη από το σβέρκο της εργατικής τάξης των υποστηρικτών του κεφαλαίου.

Από την Ακρόπολη απευθύναμε κάλεσμα στην εργατική τάξη στην Ευρώπη ότι οι λαοί έχουν την δύναμη και απαιτείται σήμερα να οργανωθούν και να αντεπιτεθούν.

Πιστεύουμε ακλόνητα στο σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά – εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Είναι  το σύνθημα που δίνει δύναμη και κουράγιο στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας ώστε να απεργούν για πάνω από ένα μήνα. Το σύνθημα αυτό ταιριάζει σε κάθε χώρα. Σας καλούμε να συντονίσουμε τα βήματά μας.

Σήμερα η απάντηση της εργατικής τάξης δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε αμυντικούς αγώνες. Απαιτείται οργάνωση, λαϊκή αντεπίθεση, αγώνας που να φτάνει μέχρι την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Με αυτό το στίχο κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και το λαό στο τιμόνι της εξουσίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι τους πραγματικά μεγάλους ταξικούς αγώνες, τις πιο όμορφες μέρες δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα!

Ζήτω η ταξική προλεταριακή αλληλεγγύη!

                                                                                                                                              

 Αθήνα 1 Δεκέμβρη 2011

αναρτήθηκε στις 1 Δεκ 2011 9:22 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 1 Δεκ 2011 9:34 μ.μ. ]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΓΕ για την απεργία 1/12/2011

αναρτήθηκε στις 29 Νοε 2011 10:14 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Γυναίκα Εργαζόμενη, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, της ανασφάλιστης- μαύρης εργασίας, της εργασιακής εφεδρείας- της ανεργίας, του μικρομάγαζου .

Νέα γυναίκα της δια βίου κατάρτισης και της δια βίου μισοανεργίας.

Νέα γυναίκα που δεν τολμάς να γεννήσεις παιδί και συ μικρομάννα που το παιδί σου έμεινε έξω από τον παιδικό σταθμό.

Γυναίκα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας

θα αφήσουμε τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να εφαρμόσει τα ψηφισμένα και να περάσει και νέα βάρβαρα μέτρα;

Θα τους αφήσουμε να συρρικνώσουν παραπέρα τους μισθούς, τις συντάξεις, να ξεχαρβαλώσουν κι άλλο τις εργασιακές σχέσεις, να επιβάλλουν νέους φόρους και χαράτσια;

Ως πότε θα ανεχόμαστε ο δικός τους πλούτος να εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια, των οικογενειών μας , των παιδιών μας; Ως πότε οι θυσίες στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων;

Γυναίκα του καθημερινού μόχθου στο εργοστάσιο , στο γραφείο, στο χωράφι .

Πάρε θέση στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Στις 1 Δεκέμβρη καμιά γυναίκα στη δουλειά. Η απεργία την 1η του Δεκέμβρη και η συμμετοχή στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 11 π.μ. είναι η ταξική απάντηση στα ταξικά μέτρα που εξαθλιώνουν εμάς, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας. Βάλε το δικό σου μεράδι ώστε να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς και να ακουστεί δυνατά η φωνή μας από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.

– Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. ΌΧΙ στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι.

-Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια. Δεν θα επιτρέψουμε τη διακοπή ρεύματος σε κανένα λαικό σπίτι.

-Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, να ισοπεδώσουν τις συντάξεις.

– Δεν χρωστάμε στους δανειστές. Ο πλούτος που παράγεται και με το δικό μας μόχθο, να καλύπτονται οι μισθοί και οι συντάξεις, η προστασία της μητρότητας, οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας.

-Κανένας άνεργος, καμιά άνεργη χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία για να ζήσει. Απορρίπτουμε τη φιλανθρωπία αυτών που μας στερούν τη ζωή.

– Κανείς και καμία μόνη της στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ και τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ για ένα αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.

Όλες στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Αθήνα, 29/11/2011

Το Γραφείο Τύπου

της ΟΓΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ για την απεργία της 1/12/2011

αναρτήθηκε στις 29 Νοε 2011 10:09 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 29 Νοε 2011 10:15 π.μ. ]

Ανακοίνωση

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέοι και νέες,

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΙΣ 10:30π.μ

ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΛΟΙ στον αγώνα, όλοι στη μάχη. 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ κανείς στη δουλειά. Να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια. Μηχανή να μην δουλέψει. Προπέλα να μη γυρίσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν τώρα συνελεύσεις και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην κλιμάκωση του αγώνα.

 • Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.

 • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στις μειώσεις μισθών. Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.

 • Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής στα χαράτσια. Να μην πατήσει πόδι στις γειτονιές, συνεργείο της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα. Να καταργηθούν τώρα τα χαράτσια.

 • Να μην αφήσουμε να διαλύσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να ισοπεδώσουν τις συντάξεις. Να μην πληρωθούν οι δανειστές, να πληρωθούν οι μισθοί κι οι συντάξεις.

 • Κανένας άνεργος χωρίς υγεία, περίθαλψη, χωρίς τα αναγκαία.

 • Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις, στην εφεδρεία.

 • Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. Αφορολόγητο όριο 40.000€ για κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί.

 • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ή θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δεχθούμε να δουλεύουμε μόνιμα για 500 και 300 ευρώ, μισοάνεργοι, άνεργοι και χωρίς δικαιώματα για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων και η ΕΕ ή θα μπούμε σε νέους αγώνες για ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Μαζί με το ΠΑΜΕ για ενιαίο μέτωπο αντίστασης παντού, στα εργοστάσια, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, στα σχολειά και στα χωριά απέναντι στην κλιμάκωση του πολέμου εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΕΕ. Μαζί με το ΠΑΜΕ για ένα ρωμαλέο, αποφασισμένο κίνημα ρήξης και ανατροπής.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα αισιόδοξο από τη νέα κυβέρνηση. Αντιθέτως, πρέπει να δυναμώσει το σύνθημα “ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ”. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ.

Ούτε μια ώρα να μην τους χαριστούμε. Στόχος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ είναι να περάσουν και νέα βάρβαρα μέτρα, να συρρικνωθούν παραπέρα οι μισθοί, οι συντάξεις, να ξεχαρβαλωθούν κι άλλο οι εργασιακές σχέσεις, να επιβληθούν νέοι φόροι στο λαό. Να θυσιαστούν τα πάντα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.

Να αξιοποιηθεί η θετική εμπειρία της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Αυτός ο αγώνας έφερε σε δύσκολη θέση και οδήγησε σε ανατροπή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να απορριφθούν τα εκβιαστικά διλήμματα που βάζουν η κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας, η Ε.Ε. Να απορριφθούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση.

Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους ταξικούς αγώνες και τη συμμαχία τους. Να βάλουν ως στόχο να πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.

Ή εμείς ή αυτοί. Τα ψέματα τελείωσαν. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, με ακόμα μεγαλύτερη μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη. Να σηκώσουμε πιο ψηλά τη σημαία των ταξικών αγώνων σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.

Κανένας εργάτης, άνεργος να μη λείψει. Να ’ρθει πιο κοντά στο ΠΑΜΕ, να οργανωθεί στα σωματεία του, να εκφράσει αγωνιστικά, ταξικά την οργή του. Ακόμα πιο ορμητικά να αρνηθεί την πληρωμή των χαρατσιών. Να μην ξεγελαστεί από καλέσματα για συναίνεση και κοινωνική συνοχή. Δεν υπάρχει κανένα κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές του. Να απορρίψει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία. Να μην παραδώσει τα όπλα και να ρίξει τον πήχη της ζωής του για να ταϊστεί το κεφάλαιο από τους τόκους και τα χρεολύσια.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑ. Να απορρίψουμε το νέο προϋπολογισμό που σφαγιάζει τα λαϊκά στρώματα. Τα συνεχόμενα χαράτσια και οι νέοι φόροι, η κατακόρυφη μείωση των μισθών και των κοινωνικών δαπανών, το χτύπημα και η σφαγή στα δικαιώματα συμπληρώνονται με νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για το κεφάλαιο. Για όλα αυτά απάντησή μας πρέπει να είναι η οργάνωση του αγώνα παντού. Κίνημα ρήξης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Να πληρώσει το κεφάλαιο.

Η απεργία την 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ της πάλης απέναντι στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η πλουτοκρατία.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση. Ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στο μαύρο μέτωπο, να αποκρούσει τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.

Εργαζόμενοι , εργαζόμενες, νέοι και νέες,

Το ΠΑΜΕ σας καλεί όλους και όλες στην Απεργία και στη συγκέντρωση την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη στην Ομόνοια στις 11πμ.

Όλοι στο δρόμο των χαλυβουργών της Ελευσίνας.

Αντεπίθεση για την Εργατική Λαϊκή Εξουσία όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει, χωρίς μονοπώλια, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερής διαγραφή του χρέους.

Νοέμβρης 2011

Η δράση των Λαϊκών Επιτροπών υπολ. Ελλάδας

αναρτήθηκε στις 29 Νοε 2011 12:48 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 29 Νοε 2011 10:16 π.μ. ]

Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα

Αύριο Τετάρτη στις 6.30 μ.μ. πικετοφορία ενόψει της απεργίας της Πέμπτης

Αποψη από τη Λαϊκή Συνέλευση
Δεκαπενταμελή Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, με εκπροσώπους από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Πετρούπολης – Καματερού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας Παράρτημα Δυτικών Συνοικιών, την Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πετρούπολης – Ιλίου, την Επιτροπή Πετρούπολης ΠΑΣΕΒΕ, το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης (μέλος ΟΓΕ) και την Επιτροπή Πετρούπολης ΜΑΣ που θα συντονίζει την αγωνιστική δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οποία οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, συγκροτήθηκε στην Πετρούπολη, προχτές Κυριακή, σε μια μαζική λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ.

Το «παρών» έδωσε και η δημοτική αρχή Πετρούπολης με επικεφαλής τον δήμαρχο Θωμά Κοτσαμπά, ο οποίος χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή και τόνισε πως «με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για το χτίσιμο της δικής μας κοινωνικής συμμαχίας, το δικό μας μέτωπο απέναντι σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης που εξοντώνει τις λαϊκές οικογένειες».

Πρώτη αγωνιστική πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής αποτελεί το κάλεσμα συμμετοχής στην πικετοφορία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα με αφετηρία την Στρογγυλή Πλατεία και θα προπαγανδίζει την απεργία της Πέμπτης. Χτες, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Πετρούπολης επισκέφτηκε τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας όπου παρέδωσε τρόφιμα και υλική βοήθεια.

Στόχος της Λαϊκής Επιτροπής είναι να γίνει κάστρο αγώνα, βήμα συμμετοχής αγωνιστικής ταξικής δράσης και αλληλεγγύης, αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νέο στο δήμο μας!!!!

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων
Σε συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων που τα τελευταία χρόνια υπολειτουργεί εξαιτίας της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στα λαϊκά στρώματα καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Σαρωνικού, το Σάββατο 3 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Επιτροπή Σαρωνικού καταγγέλλει πως «το Κέντρο Υγείας Καλυβίων αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης. Με τις συνεχιζόμενες περικοπές φτάσαμε στο σήμερα όπου:

— Τα ραντεβού κλείνονται με καθυστέρηση έως και 2 μηνών.

— Σχεδόν το σύνολο του ιατρικού προσωπικού είναι με συμβάσεις που λήγουν στο επόμενο τρίμηνο.

— Ακόμα και δεσμεύσεις που επαναλαμβάνονται από τον περασμένο Αύγουστο για άμεση πρόσληψη τριών ιατρών, έχουν ξεχαστεί.

— Ακόμα και λειτουργικά κόστη του Κέντρου Υγείας (π.χ. πετρέλαιο) έχουν «παγώσει».

Η δημόσια και δωρεάν Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να το στερεί από το λαό στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Απαιτούμε να δοθούν άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης του Κέντρου Υγείας καθώς και των Περιφερειακών Ιατρείων των γύρω περιοχών. Να σταματήσει οποιαδήποτε μορφή εμπορευματοποίησης – κανένας ανασφάλιστος ή άνεργος να μη μείνει χωρίς πρόσβαση σε δωρεάν Υγεία.

Ταυτόχρονα με την οργάνωση της πάλης για την Υγεία διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στα χαράτσια, συγκεντρώνοντας τα χαρατσόχαρτα. Η οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ αποτελεί πρώτο μέλημα της Επιτροπής μιας και απασχολεί άμεσα κάθε εργαζόμενο, άνεργο ή αυτοαπασχολούμενο.

 ΙΛΙΟΝ – ΒΥΡΩΝΑΣ
Στόχος η οργανωμένη αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα
Στιγμιότυπο από τη λαϊκή συνέλευση στο Βύρωνα
Δημιουργία και ανάπτυξη παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολυκατοικία του Ιλίου, ενός μαζικού λαϊκού κινήματος από εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, που συσπειρωμένοι σε μαζικούς φορείς, σωματεία και συνδικάτα, που θα αντιμετωπίσουν οργανωμένα τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, πρέπει να είναι ο στόχος της Λαϊκής Επιτροπής που συγκροτήθηκε χτες.

Τα παραπάνω ήταν στο επίκεντρο της χτεσινής σύσκεψης για τα χαράτσια που διοργάνωσαν το παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ιλίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή Ιλίου ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ιλίου (μέλος ΟΓΕ) και η Επιτροπή Ιλίου ΜΑΣ.

Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Τάσος Τασιούλας, γραμματέας του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Ιλίου, «πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι αυτό το χαράτσι (σ.σ. για τα ακίνητα), αλλά και άλλα δεν αφορούν μόνο αυτή τη χρονιά αλλά ουσιαστικά έρχονται για να μείνουν και να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου. Τα μέλη των Σωματείων, οι πρωτοπόροι αγωνιστές να μπουν μπροστά στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή και να πρωτοστατήσουν με πρωτοβουλίες ώστε να πάρει σάρκα και οστά η οργανωμένη άρνηση πληρωμής χαρατσιών».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκαν περιοδείες στις γειτονιές, συγκρότηση ομάδων περιφρούρησης στις πολυκατοικίες και εξορμήσεις για την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων.

Σε αυτή την κατεύθυνση αύριο Τετάρτη στις 8 το απόγευμα η Λαϊκή Επιτροπή θα παρέμβει στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα του υποσιτισμού των παιδιών στα σχολεία και την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 7 το πρωί στη ΔΕΗ των Αγ. Αναργύρων.

Στο Βύρωνα

Λαϊκή Επιτροπή συστήθηκε χτες και στο Βύρωνα με πρωτοβουλία του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, των συνταξιούχων ΙΚΑ Βύρωνα και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών.

Πρώτη προτεραιότητα της Λαϊκής Επιτροπής θα είναι η προετοιμασία της απεργίας την 1η Δεκέμβρη, με εξορμήσεις σε κάθε γειτονιά της πόλης, έτσι ώστε να δοθεί μια απάντηση στην άγρια αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση. Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην παρέμβαση στους ανέργους. Η Λαϊκή Επιτροπή έχει προγραμματίσει να βρίσκεται καθημερινά στον ΟΑΕΔ του Βύρωνα, όπου καθημερινά δεκάδες άνεργοι πηγαίνουν εκεί, με στόχο όχι μόνο κανείς άνεργος να μη μείνει χωρίς βιβλιάριο ασθενείας, αλλά στοχεύοντας ταυτόχρονα και στην ανάπτυξη της πάλης για την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που πρέπει να αναπτυχθεί σε κάθε γειτονιά.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προγραμματιστεί παρεμβάσεις στη ΔΕΗ για επανασύνδεση ρεύματος σε όποια λαϊκή οικογένεια μείνει χωρίς ρεύμα.

Η Λαϊκή Επιτροπή απαιτεί κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση, με άμεση προμήθεια πετρελαίου χωρίς την οικονομική συμμετοχή των γονέων. Παρέμβαση στο δήμο θα γίνεται και για τα χαράτσια που έχουν να κάνουν με το τέλος αποχέτευσης.

                                                                                                        από την εφημερίδα Ριζοσπάστης  29/11/2011

Δράση των Λαϊκών Επιτροπών στην Θεσσαλονίκη

αναρτήθηκε στις 29 Νοε 2011 12:35 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης

Δραστηριότητα Λαϊκών Επιτροπών

Με αποκλεισμούς ταμείων της ΔΕΗ, συγκεντρώσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις συνεχίζουν τη δράσης τους οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο η Λαϊκή Επιτροπή Λαγκαδά,πραγματοποίησε δίωρη κινητοποίηση στα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού που λειτουργούν στην Ανάληψη Λαγκαδά. Δεκάδες εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι που συσπειρώνονται στη Λαϊκή Επιτροπή, κράτησαν ανοιχτές τις μπάρες των διοδίων και επέβαλαν τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων. Κάλεσαν το λαό της περιοχής να ενταχθεί στον οργανωμένο αγώνα και να παλέψει για να καταργηθούν όλα τα χαράτσια, και των διοδίων.

Χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάςπραγματοποίησε δίωρη αποκλεισμό των ταμείων της ΔΕΗ στην οδό Πόντου. Νωρίτερα πήγε στον προϊστάμενο της ΔΕΗ για να καταθέσει μαζικά τις αποδείξεις πληρωμής των λογαριασμών της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι, που έγιναν σε ATM. Ο προϊστάμενος δεν τα δέχθηκε και ετοιμάζεται να τις στείλει με εξώδικο, τις επόμενες μέρες.

Σήμερα Τρίτη, στις 11 το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Ανω Πόλης προχωρά σε οργανωμένη ομαδική πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι, σε ΑΤΜ και στη συνέχεια θα επιχειρήσει να παραδώσει τις αποδείξεις πληρωμής, στη ΔΕΗ.

Στις 6.30 μ.μ., η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, οργανώνει λαϊκή συνέλευση στο πολιτιστικό κέντρο του Φοίνικα.

Untitled Post

αναρτήθηκε στις 29 Νοε 2011 12:33 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Να παρθούν άμεσα μέτρα τώρα για την προστασία της Λαϊκής Οικογένειας.

         -Να καταργηθεί ο νόμος για τα  χαράτσια στα σπίτια μας.  

-Απαιτούμε μέτρα προστασίας των μαθητών (χυμό ή γάλα, σάντουιτς ή τυρόπιτα ). Ούτε ένα ευρώ από τους γονείς για κάλυψη αναγκών στα σχολεία (θέρμανση, φωτοτυπίες κλ.π.). Κανένας εργαζόμενος του Δήμου να μην μπει σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

       -Μέτρα τώρα για τους ανέργους, όπως μείωση ανταποδοτικών τελών,

-Απαλλαγή από τροφεία και δίδακτρα στις υπηρεσίες του Δήμου.

-Έκτακτο βοήθημα 1.500 ευρώ για κάθε άνεργο.

-Εξασφάλιση περίθαλψης για όλους.

 

Να πάρει θέση για τα Λαϊκά προβλήματα  ο Δήμος Π. Μελά.

 

Καλούμε  κάθε Λαϊκή οικογένεια, άνεργους, γονείς , μαθητές,

τους  εργαζόμενους στο Δήμο να πάρουν μέρος στην παρέμβαση

στο Δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα,  28/11/2011 ώρα 7 μ.μ.

(Πολιτιστικό Κέντρο Χ. Τσακίρης, οδός Λαγκαδά

Με … θα δούμε και …. θα μεταφέρουμε

αναρτήθηκε στις 25 Νοε 2011 8:54 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης


Περίεργες απαντήσεις που πραγματικά δεν ξέρουμε με τι «πραμμάτια  πήραμε στο σακούλι μας» από το Τοπικό Συμβούλιο του δ.δ Σταυρούπολης και λήξαμε την παράσταση- παρέμβαση της Λαϊκής μας Επιτροπής σήμερα στις 21:30. Για του λόγου το τεκμήριον σας παραθέτουμε το ψήφισμα που θέσαμε στο Τ.Σ

Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης                                   Θεσσαλονίκη 23/11/2011

 

                                                     ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης καταθέτει στο Τοπικό Συμβούλιο Σταυρούπολης τις παρακάτω προτάσεις ώστε να συζητηθούν και να παρθούν άμεσα αποφάσεις.

Το Τοπικό Συμβούλιο Σταυρούπολης

 • Μπροστά στην τρομακτικά αυξανόμενη φτώχεια, να καλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο να μεριμνήσουν προσωπικά ώστε να εξασφαλιστεί η θέρμανση σε όλα τα σχολεία και τουλάχιστον ένα γεύμα καθημερινά για όλους τους μαθητές.
 • Να ανοίξουν για όλους οι θερμαινόμενοι χώροι που ανήκουν στον δήμο. Να δοθούν χώροι διανυκτέρευσης των αστέγων. Μέσα στο χειμώνα δεν επιτρέπεται να παγώσει κανείς.
 • Να μην δεχτεί την ποινικοποίηση της φτώχειας. Να μην επιτρέψει να μείνει χωρίς ρεύμα κανένα νοικοκυριό, καμιά λαϊκή οικογένεια που δε θα πληρώσει τα απαράδεκτα χαράτσια.
 • Να παρέχει ο Δήμος το κατάλληλο προσωπικό και επίσης όλα τα νομικά και τεχνικά μέσα για την προστασία των συνδημοτών μας εάν τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα.
 • Να καλέσει το λαό σε λαϊκές συγκεντρώσεις σε όλες τις γειτονιές και τις πολεοδομικές ενότητες για να συζητηθούν τρόποι μαζικής και οργανωμένης αντίστασης (όπως η άρνηση πληρωμής κάθε είδους χαρατσιού) αλλά και μαζικής συμμετοχής σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση.   


Ούτε αυτό το ελάχιστο των απαιτήσεων δεν μπόρεσαν να μας δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση. Η καλή θέληση και η φιλανθρωπία που μειώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι μακριά από τη φιλοσοφία του λαού μας όπου όποτε χρειάστηκε να βγει και να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια του το έκανε με μεγαλειώδης μορφές αγώνα! 
Προς το παρόν οψόμεθα του αποτελέσματος εντός ολίγων ωρών όπου και θα ενημερωθούμε για το τι συνέβη με το ψήφισμα. Η ροή θα είναι άμεση.

η κοροϊδία πάει σύννεφο…

αναρτήθηκε στις 25 Νοε 2011 12:40 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 25 Νοε 2011 12:48 π.μ. ]

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΣΙΑΤΣΙΑ: «ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!»


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΣΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ…ΚΑΘΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ…ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ,ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ!!!

Με τη σύσταση 3μελών επιτροπών ανά εφορία, θα επιχειρήσει να ξεπεράσει το υπουργείο Οικονομικών το σκόπελο της καταβολής του νέου τέλους ακινήτων από ιδιοκτήτες που απλώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν.
Στη σχετική εγκύκλιο, θα αναφέρεται ότι άποροι καθώς και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν υπάγονται αυτή τη στιγμή στη κατηγορία των ευπαθών ομάδων, θα υποβάλουν αιτήσεις υπαγωγής τους στην ειδική κατηγορία του 0,5 ευρώ/ τ.μ. και η επιτροπή θα ενημερώνει αρμοδίως τη ΔΕΗ, έτσι ώστε να μη κινδυνεύουν οι άνθρωποι με διακοπή της ηλεκτροδότησης. Συν τοις άλλοις, με διάταξη νόμου θα προστεθούν κι άλλες κατηγορίες στη κατηγορία των αναπήρων που σήμερα υπάγονται στον χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ/ τ.μ. Πρόκειται για τα άτομα με νοητική αναπηρία, με σύνδρομο down, με αυτισμό, με εγκεφαλική παράλυση καθώς και τα άτομα με μηχανική υποστήριξη.
Όσον αφορά στο άλλο θέμα που έχει προκύψει και αφορά στα πολλά λάθη είτε στις τιμές ζώνης είτε στα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων, η εγκύκλιος ορίζει ότι η πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων θα καταβληθεί κανονικά και θα επέλθει στη δεύτερη δόση ο συμψηφισμός. Η διαφορά είναι ότι η προθεσμία καταβολής αυξάνεται στις 80 ημέρες αντί 40 ημέρες, με τη παρέλευση των οποίων θα διακόπτεται η ηλεκτροδότηση. Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι στη διαδικασία διόρθωσης των λαθών, οι πολίτες δεν θα γλιτώσουν τη ταλαιπωρία. Ειδικότερα, αφού η ΔΕΗ αποστείλει στους δήμους τα μητρώα με τα ακίνητα που ηλεκτροδοτεί, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης των στοιχείων έως τις 20 Ιανουαρίου. Από εκεί και πέρα, οι δήμοι θα πρέπει να ενημερώσουν το ΚΕΠΥΟ έως τις 27 Ιανουαρίου προκειμένου να γίνει έλεγχος των διορθώσεων και στη συνέχεια το ΚΕΠΥΟ θα ενημερώσει τη ΔΕΗ έως τις 10 Φεβρουαρίου με τα τελικά στοιχεία, που θα χρησιμοποιούνται εφεξής για τον υπολογισμό του Τέλους…
iefimerida.grΠΡΕΖΑ TV
25-11-2011

Δραστηριότητες Λαϊκών Επιτροπών

αναρτήθηκε στις 25 Νοε 2011 12:33 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Επανασύνδεση ρεύματος σε τετραμελή οικογένεια

Την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε 4μελή οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά (οι γονείς είναι άνεργοι για δύο χρόνια) πέτυχαν προχθές Τετάρτη η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης και κάτοικοι της περιοχής. Η οικογένεια έμεινε χωρίς ρεύμα από την περασμένη Δευτέρα, καθώς αδυνατούσε να πληρώσει τόσο το λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΕ, όσο και το χαράτσι.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πετρούπολης, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Η Διοίκηση του δήμου από την πρώτη στιγμή πραγματοποίησε πρωτοβουλίες τόσο ενημέρωσης του κόσμου όσο και κάλεσμα για την ενίσχυση των μαζικών φορέων και συλλόγων της πόλης, ούτως ώστε να αντισταθούν τόσο στα χαράτσια με την οργανωμένη μη πληρωμή τους, αλλά και συνολικότερα σε αντίσταση ενάντια σε κάθε δυσβάσταχτο αντιλαϊκό μέτρο που έχει ληφθεί από κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ.

Η Διοίκηση συνεχίζει να καλεί το λαό να είναι σε επαγρύπνηση, ώστε να αποτρέψει τη διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, έχουν ήδη παρθεί μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των Πετρουπουλιωτών, όπως μείωση ή κατάργηση των συνδρομών στο σύνολο των πολιτιστικών και αθλητικών δημοτικών δράσεων, «πάγωμα» δημοτικών τελών σε τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, όπως επίσης σε πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία, δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου».

Η κινητοποίηση έφερε αποτέλεσμα

Κάτω από την πίεση της προχτεσινής αγωνιστικής παρέμβασης τηςΛαϊκής Επιτροπής Αγώνα Νομού Λάρισας, η ΔΕΗ προχώρησε χτες στην επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι της άνεργης νηπιαγωγού, που είχε κοπεί λόγω μη πληρωμής παλιών οφειλών. Ομως, η ΔΕΗ, συνεχίζοντας την εκβιαστική και ανάλγητη στάση της έναντι της συγκεκριμένης άνεργης και δρώντας ως χαρατσοεισπράκτορας της κυβέρνησης, απαιτεί απ’ αυτήν να καταβάλει μέχρι τέλος Δεκέμβρη το χαράτσι για τα ακίνητα, καθώς και τον τρέχοντα λογαριασμό. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι είναι εμφανής και πρόδηλη η αδυναμία της άνεργης να ανταποκριθεί σ’ αυτήν την απαίτηση.

Να σημειώσουμε ότι η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα με την προχτεσινή κινητοποίησή της στα γραφεία της ΔΕΗ στη Λάρισα, πρόβαλε τη διεκδίκησή της για πάγωμα των όποιων οφειλών της άνεργης για όσο διάστημα δεν έχει δουλειά. Σ’ αυτήν τη διεκδίκηση θα επιμείνει προχωρώντας σε όποιες αγωνιστικές παρεμβάσεις χρειάζονται, προκειμένου να ικανοποιηθεί από τη ΔΕΗ.

Η άνεργη νηπιαγωγός ζει και συντηρεί μόνη της τα τρία παιδιά, δύο από τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως και η ίδια που πάσχει από χρόνιο άσθμα και αναγκάζεται τρεις φορές την ημέρα να πηγαινοέρχεται στο νοσοκομείο για να κάνει χρήση οξυγόνου, καθώς δεν μπορεί σπίτι της επειδή δεν έχει ρεύμα. Από τον περασμένο Σεπτέμβρη που έγινε η διακοπή ρεύματος, αυτή και τα παιδιά της, 24, 14 και 13 ετών, ζουν μέσα στο σκοτάδι και το τελευταίο διάστημα στο δριμύ ψύχος, καθώς το σπίτι δεν έχει θέρμανση.

ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕΝΙΔΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ
Ο εργατόκοσμος απαιτεί κατάργηση των χαρατσιών

Δυναμική μαχητική κινητοποίηση χτες στη ΔΕΗ Μενιδίου και πορεία στους δρόμους της πόλης

Από τη μαζική πορεία που έγινε στους δρόμους του Μενιδίου
Αποφασισμένοι να κάνουν την οργή τους οργανωμένο αγώνα μαζί με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, διατράνωσαν ότι είναι εκατοντάδες εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τωνΛαϊκών Επιτροπών Μενιδίου και Φυλής και διαδήλωσαν χτες το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στο κέντρο του Μενιδίου, ενάντια στο χαράτσι για τα σπίτια και γενικότερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τοΣωματείο Συνταξιούχων, ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ, οΣύλλογος Εμποροβιοτεχνών, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ΚΚΕ μαζί με πολλούς αγωνιστές πρωτοστάτησαν στην ενημέρωση στις γειτονιές και στη δημιουργία ομάδων περιφρούρησης ώστε κανένα λαϊκό σπίτι, καμία οικογένεια να μη μείνει χωρίς ρεύμα.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι των φορέων που τόνισαν ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του, κανείς δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί από τις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. – κεφαλαίου – ΕΕ. Με το ψήφισμα της συγκέντρωσης, που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους συγκεντρωμένους, υπογραμμίζεται: «Συγκροτούμε επιτροπές δράσης, πυρήνες περιφρούρησης γειτονιά τη γειτονιά, σπίτι το σπίτι, κινητοποιούμαστε σε κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος, ξεσηκώνουμε τη γειτονία, επικοινωνούμε άμεσα με τους πυρήνες της Λαϊκής Επιτροπής, τα ταξικά συνδικάτα και σωματεία και απαντάμε δυναμικά: Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός».

Στη συγκέντρωση και στο ψήφισμα εκφράστηκε η αλληλεγγύη και στον ηρωικό αγώνα που δίνουν για 25 μέρες οι εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», όπως και οι απλήρωτοι εργάτες του «Κατσέλη» που βρίσκεται στην περιοχή και είναι επίσης στην 7η μέρα απεργίας.

Στα πρόσωπα των βιοπαλαιστών εκφραζόταν η οργή και ο θυμός, κάποιες φορές και ο φόβος, όμως από όλους έβγαινε ότι «δεν πάει άλλο». «Δε θα μας πάρουν και τη ζωή», «Καιρός να δείξουμε τη δύναμή μας», «Μπορούμε ενωμένοι να τους κάνουμε να πάρουν πίσω τον άδικο νόμο και τα χαράτσια» ήταν οι κουβέντες που ακούγονταν.

Οι συγκεντρωμένοι, με τα πανό και τα συνθήματά τους, για πάνω από μια ώρα έμειναν μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στα γραφεία της πρώην Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αμεση κινητοποίηση – απάντηση στην καταστολή
Αμεση απάντηση στη βία και τρομοκρατία της συγκυβέρνησης που επιστράτευσε εισαγγελείς και ΜΑΤ ενάντια σε εργαζόμενους που κινητοποιούνταν για τα χαράτσια (βλ. ρεπορτάζ στη διπλανή σελίδα), έδωσαν χτες οι Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ανέργων των συνδικάτων σε εμπόριο – υπηρεσίες. Από τις 11.30 το πρωί και για δύο ώρες απέκλεισαν τα ταμεία της ΔΕΗ στην οδό Παπαναστασίου και κατήγγειλαν την επέμβαση των ΜΑΤ. Εργαζόμενοι της ΔΕΗ άφησαν τα πόστα τους και ενίσχυσαν την κινητοποίηση. Στη συνέχεια η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς πραγματοποίησε εξόρμηση στην λαϊκή αγορά του κέντρου της πόλης.

Νωρίτερα, οι Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ανέργων πραγματοποίησαν μαζική κινητοποίηση – παρέμβαση στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΣΘ απαιτώντας να διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ανέργους και να διασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.

Το απόγευμα συνεχίστηκε η δράση των Λαϊκών Επιτροπών στις συνοικίες, με πικετοφορίες στην Ανω Πόλη και την Τούμπα και μαζικές εξορμήσεις στην Μπότσαρη. Στην Ορεστιάδα, η Γραμματεία Βόρειου Εβρου του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ.

Στην Καλαμπάκα Τρικάλων, χτες, δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησαν εξόρμηση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ και έχουν προγραμματίσει νέα εξόρμηση για σήμερα.

Δράση παντού ενάντια στα χαράτσια

Σήμερα Παρασκευή:

— Στις 9.30 π.μ. κινητοποίηση στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους από τις Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Ανέργων Εμπορίου – Υπηρεσιών. Στις 12 μ. παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια.

— Στις 6.30 μ.μ., συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Ευκαρπίας στην αίθουσα του Σωματείου Μακεδονία.

— Στις 6.30 μ.μ., παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής 5ου Διαμερίσματος, στην περιοχή του Ποσειδώνιου.

— Στις 7 μ.μ., εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Αμπελοκήπων – Μενεμένης στην πλατεία Επταλόφου.

— Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπή Αγίου Παύλου, στο εικαστικό εργαστήριο (Ηπείρου 7).

— Στη Φλώρινα, η Λαϊκή Επιτροπή, στις 12 μ. θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ. Στις 8.30 μ.μ. οργανώνει πλατιά σύσκεψη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Φλώρινας.

Την Κυριακή:

— Στην Πετρούπολη, σε λαϊκή συνέλευση για την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, στις 11 π.μ. στο ΕΠΑΛ Πετρούπολης, καλούν το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο, το παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή Πετρούπολης ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών, η Επιτροπή Πετρούπολης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

 • Στο Ιλιον, σε λαϊκή συνέλευση καλούν τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, το Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ιλίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Επιτροπή Ιλίου ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Ιλίου και η Επιτροπή Ιλίου του ΜΑΣ.
                                                                                               
                                                                                           από την εφημερίδα Ριζοσπάστης  
 25-11-2011

Α.Παπαρήγα: Με τις κλοτσιές εκτός Ευρώ η Ελλάδα – Αποδέσμευση τώρα

αναρτήθηκε στις 23 Νοε 2011 12:31 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 23 Νοε 2011 12:32 μ.μ. ] 

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον realfm 97.8 προέβλεψε ότι αργά ή γρήγορα η Ελλάδα θα βρεθεί «με τις κλοτσιές εκτός ευρώ» σημειώνοντας ότι η αποδέσμευση από το ευρώ θα πρέπει να γίνει με απόφαση του λαού.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πάντως ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν σημαίνει ότι οι εξελίξεις θα είναι καλύτερες για τους εργαζομένους και τη λαϊκή οικονομία αλλά για κάποιους συγκεκριμένους κλάδους, όπως ο τουριστικός, ο οποίος, όπως σημείωσε, «θα θησαυρίσει».
Η κ. Παπαρήγα τόνισε πως το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αφού δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σχέδιο για το ευρώ των δύο ταχυτήτων ανάμεσα σε Βορρά και Νότο, ενώ επανέλαβε ότι θα πρέπει να γίνει διαγραφή χρεών με τον πλούτο να πηγαίνει στα χέρια της λαϊκής εξουσίας.
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε την  πρόβλεψη σοκ ότι η Ελλάδα, πιθανότατα μέσα στα επόμενα χρόνια, θα αντιμετωπίσει μία σοβαρή πολεμική εμπλοκή λόγω των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που συγκρούονται στην περιοχή με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Προέβλεψε μάλιστα ότι θα υπάρξουν δυο πόλοι: Ο γερμανικός και ο γαλλικός. Και η Ελλάδα θα εμπλακεί είτε ως «επιτιθέμενη δύναμη», είτε ως «θέατρο πολέμου».
Η κ. Παπαρήγα απέκλεισε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή Δημοκρατική Αριστερά κάνοντας λόγο για «παραμύθι».
«Συνεργασία κάνεις όταν συμφωνείς και έχεις την ίδια κατεύθυνση. Αλλιώς διαλύει αυτή η συνεργασία είναι κοροϊδία του λαού. Τι θα γίνουμε εμείς; Σαν τον Καρατζαφέρη;» κατέληξε.

Ακούστε τι είπε η κ. Παπαρήγα στον real fm 97,8                         

http://www.real.gr//Files/Articles/Audio/106042.mp3                                                 Real.gr

 

Κατοχικές εποχές αρχίζει να θυμίζει η ελληνική κοινωνία

αναρτήθηκε στις 23 Νοε 2011 1:54 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 23 Νοε 2011 2:11 π.μ. ] 

ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
«Δάσκαλε πεινάω!»

Καθηγητές ζητούν μερίδες φαγητού από το Δημοτικό Βρεφοκομείο για να ταΐσουν μαθητές τους. Στα δε συσσίτια του δήμου, προσέρχονται πλέον οι λεγόμενοι νεοάστεγοι, οικογένειες με μικρά παιδιά

 

Η πείνα που μαστίζει πλέον όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες της Αθήνας, τα παιδιά τους που πάνε σχολείο νηστικά ως μαζικό πλέον φαινόμενο στις γειτονιές της πρωτεύουσας, αναδεικνύονται περίτρανα στις δηλώσεις των αρμοδίων του δήμου, όσο κι αν προσπαθούν να αμβλύνουν το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, πίσω από τις δικαιολογίες τους, διαφαίνεται η αδυναμία τους να δώσουν έστω μια προσωρινή ανακούφιση λόγω της πολιτικής του ευρωμονόδρομου, πολιτικής που αποδέχονται και υπηρετούν και που καταρρακώνει κάθε λογής κοινωνικές υποδομές και προστασία.Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε, στο ραδιοσταθμό «9,84», η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (έχει την ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου) Μαρία Ηλιοπούλου: «(…) έρχονται αιτήματα από σχολεία για λίγες μερίδες φαγητό την ημέρα. Αρχισαν να έρχονται σε μας (…) προσπαθούμε να οργανωθούμε ως προς αυτό, να δούμε αν μπορούμε εμείς που διαθέτουμε μαγειρεία (σ.σ. για τους σταθμούς) και άρα δυνατότητα σίτισης ενός μέρους των παιδιών να βοηθήσουμε σε αυτό. Πήραμε κάποια μηνύματα, μας ήρθαν για 20 μερίδες στο ένα σχολείο, 30 σε ένα άλλο. Από εκεί και πέρα, κοιτάμε να τα μαζέψουμε όλα μαζί, για να δούμε αν πραγματικά μπορούμε να τα καλύψουμε. Ηδη, καλύπτουμε το βραδινό συσσίτιο των αστέγων και δίνουμε και σε κάποιες άλλες οργανώσεις. Νομίζω ότι μπορούμε να καλύψουμε ακόμη έναν αριθμό, όχι όμως τεράστιο».

Και ακόμα: «(…) με μία διακριτική διερεύνηση που έγινε από εμάς, να δούμε περίπου πόσα παιδιά στους σταθμούς μας – μέσα στα 5.500 παιδιά που φιλοξενούμε – αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη και σε επίπεδο σίτισης στο σπίτι τους. Είναι γύρω στα 200 παιδιά και εκεί, προς το παρόν το λύνουμε εκ των ενόντων κι εκεί πρέπει να κάνουμε κάτι».

Τα πραγματικά νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα, καθώς, όπως επεσήμαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, υπάρχει και το φιλότιμο που εμποδίζει πολλές λαϊκές οικογένειες να εκφράσουν δημόσια το πρόβλημά τους.

«Νεοάστεγοι»

Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Γιώργος Αποστολόπουλος δίνει άλλη μία τέτοια εικόνα, μιλώντας στον «9,84»: «Εχουμε καταρχήν μία ιδιαίτερη, αλλά αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων οι οποίοι έρχονται στο ίδρυμα για να ωφεληθούν από τις δομές του.Υπάρχει μία αύξηση γύρω στο 15% των ανθρώπων που προσέρχονται στα συσσίτια, δηλαδή όχι κατ’ ανάγκην άστεγων ανθρώπων, αλλά πεινασμένων ανθρώπων, με ένα ποιοτικό προφίλ αρκετά διαφορετικό από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα για τους ανθρώπους αυτούς. Δηλαδή δεν είναι αλλοδαποί, ούτε κάποιοι Ελληνες οι οποίοι εδώ και χρόνια προσέρχονται στις δομές του ιδρύματος. Είναι αυτό που λέμε «νεοάστεγοι» ή άνθρωποι που τώρα έχουν βρεθεί σε αυτή την προβληματική κατάσταση. Υπάρχουν οικογένειες οι οποίες έρχονται, οικογένειες και με μικρά παιδάκια. Συνήθως έρχεται ένας «εκπρόσωπος» να το πω έτσι, ή η μητέρα ή ο πατέρας από τις οικογένειες αυτές, που παίρνει φαγητό ή τρόφιμα και για τους υπόλοιπους (…) παρέχουμε γύρω στις 450 μερίδες το μεσημέρι, άλλες περίπου 750 το απόγευμα, αλλά ενδιάμεσα υπάρχει και ένα συσσίτιο της Εκκλησίας (…) όπου κι εκεί προσέρχονται περίπου άλλα 1.000 άτομα».

Βέβαια, και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του Κέντρου αναγνωρίζουν ότι αποτελούν μόνο «ένα είδος «ασπιρίνης»» και ότι «δίνουμε απλά μία ελπίδα σε αυτούς τους ανθρώπους, απλά τους συντηρούμε». Και πώς αλλιώς να είναι, αφού σαν δήθεν λύση στο πρόβλημα επικρατεί μέχρι στιγμής η αναζήτηση χορηγιών σε είδη διατροφής από ιδιώτες..

 

Από την εφημερίδα Ριζοσπάστης 23-11-2011

 

Δραστηριότητες της Λαϊκής Επιτοπής Σταυρούπολης

αναρτήθηκε στις 20 Νοε 2011 9:49 π.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 21 Νοε 2011 12:54 π.μ. ] 

         ΛΑΙΚΗ    ΕΠΙΤΡΟΠΗ     ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματία, άνεργε, συνταξιούχε      η Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης, σε κάλεσε να μην πληρώσεις το   χαράτσι στη ΔΕΗ. Και γιατί δεν χρωστάς και γιατί δεν έχεις.

Σε 40 μέρες από την έκδοση του λογαριασμού θα κινητοποιηθούν συνεργεία για την διακοπή της παροχής ρεύματος σε όσους δεν έχουν πληρώσει όλο το ποσό που αναγράφει η απόδειξη της ΔΕΗ.

 

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ!

 

Μόλις πέσει  στην αντίληψη σου  το συνεργείο  κινητοποιήσου, επικοινώνησε με τη Λαϊκή Επιτροπή. Κανένα νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα. Ο ένας αλληλέγγυος στον άλλο.

 

Οι νόμοι ψηφίζονται στη βουλή χωρίς να ανοίξει ρουθούνι αλλά την εφαρμογή τους στην κοινωνία, την νομιμοποίηση τους, την δίνεις ΕΣΥ.

 

Δεν χρωστάμε, Δεν έχουμε, Δεν πληρώνουμε!

Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν

 

Τηλέφωνα:    Γ. Ευθυμιάδης  (6970039320), Σ. Θεογνώστου (6977873449),        Β.Κιμίσογλου (6977188199), Φ.Κοκώνη  (6973639702), Π. Ρακιντζή (6973662760),   Χ.Τερζόπουλος (6974304205)

( ΠΑΜΕ – ΠΑ.ΣΕ.ΒΕ. – ΟΓΕ – ΜΑΣ.)

 

Η καθημερινή δουλειά της Λαϊκής Επιτροπής

αναρτήθηκε στις 19 Οκτ 2009 8:24 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 23 Νοε 2011 1:40 π.μ. ] 

Πραγματοποιήθηκε χτες (σ. 22-11-2011) με πρωτοβουλία των μελών μας περιοδεία ενημέρωσης για την επιτροπή μας στα καφενεία της Α. Ηλιούπολης με υλικό για το χαράτσι αλλά και την γενικότερη σύσφιξη των σχέσεών μας με τον κόσμο της γειτονιάς.
Η ανταπόκριση από τους θαμώνες των καφενείων ήταν θετική. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσφέρθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να ενταχθούν και οι ίδιοι στον αγώνα ανυπακοής που ξεκινάμε ενάντια στα χαράτσια, που στόχο έχουν μόνο την εξαθλίωση του βιοτικού μας επιπέδου, με σκοπό να μας σύρουν εξαντλημένους και εξουθενωμένους σαν φτηνά εργατικά χέρια-δούλους στις μεγάλες πολυεθνικές, που ως νέοι σωτήρες θα έρθουν να κάνουν επενδύσεις στη χώρα για να «αναπτυχθεί» η οικονομία «μας». Ας ενημερώσουμε, λοιπόν πως αυτή τη στιγμή μια από τις χώρες που έχουν δείκτες με τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης είναι η… Γουατεμάλα!!!  ‘Όπου το 25% του πληθυσμού είναι  παρίας της κοινωνίας και το 50% ζει στα όρια της απόλυτης φτώχειας…
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενημέρωσης και συσπείρωσης στην περιοχή μας, σε όλο το δ.δ. της Σταυρούπολης. Η δράση μας θα ενημερώνεται και από το διαδίκτυο. 

 

Όταν η αναλγησία πηγαίνει χέρι-χέρι…

αναρτήθηκε στις 15 Οκτ 2009 4:00 μ.μ. από το χρήστη Λαϊκή Επιτροπή Σταυρούπολης   [ ενημερώθηκε 21 Νοε 2011 12:42 π.μ. ] 

Δεν θα πραγματοποιηθεί  η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση της διοίκησης της ΔΕΗ με δημάρχους της Αθήνας για το τέλος ακινήτων, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση της εταιρίας.

» Η ΔΕΗ υποχρεούται να εφαρμόζει πλήρως όλα όσα προβλέπονται για το τέλος ακινήτων που ψηφίστηκε με νόμο από την Πολιτεία. Ως εκ τούτου η ΔΕΗ υλοποιεί αποφάσεις της Πολιτείας  και οποιοσδήποτε τρίτος εκφράζει διαφορετικές απόψεις θα πρέπει να απευθύνεται στην Πολιτεία», αναφέρει η Διοίκηση της ΔΕΗ.
Η ανάρτηση είναι από το ΠΡΕΖΑTV  στις  20-11-2011  18:19
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s